Muž napadol 60-ročnú ženu, chcel peniaze a ponúkal nemravné návrhy

07.12.2023 Sabinov

Sabinov 6. decembra (TASR) - Polícia v Prešove vyšetruje lúpežné prepadnutie 60-ročnej ženy zo Sabinova, zadržala už podozrivú osobu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

K lúpežnému prepadnutiu ženy došlo v pondelok (4. 12.) krátko pred 22.00 h na ulici Matice Slovenskej v Sabinove. Na chodníku pred bytovkou ju na zem zvalil neznámy muž, pričom jej jednou rukou zakrýval oči a druhou ústa.

"Napadnutá žena sa napriek tomu snažila volať o pomoc. Muž od nej žiadal peniaze a ponúkal jej nemravné návrhy. Jeden z obyvateľov bytového domu postávajúci na balkóne toto konanie videl a začal na muža kričať. Ten sa zľakol a utiekol preč," uviedla Ligdayová s tým, že Sabinovčanka pri útoku utrpela viaceré odreniny a modriny.

Polícia v krátkom čase po čine zadržala 22-ročného muža z okresu Sabinov, podozrivého zo spáchania tohto trestného činu. "Okresný vyšetrovateľ v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, s podozrivým mužom vykonáva potrebné procesné úkony. Zákon pri zločine lúpeže stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala krajská policajná hovorkyňa.
 

Vyberte región